Gratis levering vanaf 50,- excl.
Voor 16:00 besteld, direct verzonden!
Zakelijk - Op rekening mogelijk
Voor bedrijven en particulieren
4,5/5 tm-google
Duw met één hand 1000 kg - Ergonomische wielen uitgelegd

Duw met één hand 1000 kg - Ergonomische wielen uitgelegd

Datum: 15 Oktober 2024 Auteur:Edwin van Loon minuten lezen
Ergonomische wielen zijn van cruciaal belang voor het creëren van een gezonde en efficiënte werkomgeving, vooral in fabrieken en magazijnen waar zware lasten regelmatig worden verplaatst. Niet alle wielen bieden echter dezelfde voordelen op het gebied van rolweerstand en ergonomie. In dit artikel bespreken we de voordelen van ergonomische wielen, de innovatieve materiaalsamenstellingen die deze wielen onderscheiden, en waarom ze ideaal zijn voor bedrijven die streven naar meer efficiëntie en een lager risico op blessures. Lees verder en ontdek hoe ergonomische wielen uw bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.

Ergonomische wielen

Veel fabrieken en magazijnen hebben een verhoogd risico op arbeidsongevallen door het tillen en verplaatsen van zware lasten. Het gebruik van zwenkwielen voor het verplaatsen van zware lasten is al de meest belangrijke stap in de richting voor een ergonomische situatie. Echter hebben niet alle zwenkwielen dezelfde rolweerstand, en kan hier een behoorlijk verschil in zitten. Te zware transportkarren kunnen niet alleen de gezondheid van werknemers aantasten, maar ook de algehele efficiëntie en productiviteit op de werkvloer verminderen. In dit artikel bespreken we de voordelen van ergonomische wielen, de specifieke materiaalsamenstellingen die ze onderscheiden, en voor welke klanten ze het meest geschikt zijn.

Wat zijn ergonomische wielen?

Ergonomische wielen

Ergonomische wielen zijn ontworpen om de belasting op de gebruiker te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren. Ze zijn gemaakt van een speciale polyurethaan samenstelling die zorgt voor een zeer lichte aanrijweerstand en een lange rolcontinuïteit. Dit materiaal is niet alleen slijtvast, maar heeft ook uitstekende schokabsorberende eigenschappen, wat resulteert in een comfortabeler gebruik op ongelijke oppervlakken.

Voor toepassingen die veel verreden worden, zoals in industriële omgevingen, magazijnen of logistieke centra, is het belangrijk om te overwegen te investeren in ergonomische wielen die de arbeidsomstandigheden van de gebruiker verbeteren. Door te kiezen voor ergonomische wielen kunnen bedrijven niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook het risico op blessures en vermoeidheid bij medewerkers aanzienlijk verlagen.

Polyurethaan samenstelling

Het belangrijkste kenmerk van ergonomische wielen ten op zichte van traditioneel polyurethaan is de verbeterde samenstelling van polyurethaan. Dit materiaal biedt een uitstekende balans tussen demping, hardheid en draagvermogen. Het polyurethaan heeft een hardheid van 78 shore A - wat tussen de hardheid van elastisch rubber en traditioneel polyurethaan valt. Door het verzachte polyurethaan creëert dit een elastische werking tijdens het rollen, waardoor er energie ontstaat. Deze elasticiteit stelt het wiel in staat om schokken en trillingen te absorberen, wat zorgt voor een soepele beweging over obstakels en onregelmatigheden. Bovendien slaat het wiel energie op en geeft dit weer vrij tijdens het rollen, wat bijdraagt aan een lagere rolweerstand. 

Gebolleerd loopvlak

Traditionele polyurethaan wielen hebben vaak een vlak (cylindrisch) loopvlak, dit resulteert in een hoger draagvermogen, maar kost het ook meer energie om te verrijden. Voor onze ergonomische wielen is het loopvlak extreem gebolleerd, waarbij het draagvermogen nog steeds significant is maar ook veel minder energie kost om te verrijden. Daarnaast wordt de zwenkweerstand ook aanzienlijk verlaagd vanwege het verminderde contactoppervlak.

Verminderde rolweerstand

Rolweerstand zwenkwielen

Het grootste voordeel van ergonomische wielen is de verminderde rolweerstand. Dit betekent dat gebruikers minder kracht hoeven te gebruiken om de zware lasten te verplaatsen, wat leidt tot minder vermoeidheid en een hogere productiviteit. Ergonomische wielen zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten. Ze voorkomen blessures door de belasting op de rug, schouders en handen te verminderen. Dit is vooral belangrijk in sectoren zoals de gezondheidszorg en de logistiek, waar medewerkers vaak zware lasten moeten verplaatsen. Ergonomische wielen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van medische apparatuur tot industriële voertuigen. Ze zijn ideaal voor klanten die op zoek zijn naar oplossingen die zowel efficiënt als gebruiksvriendelijk zijn.

Ergonomisch vs Economisch

Ergonomische vs Economische wielen In onze ervaring is voor veel van onze klanten de prijs een belangrijke factor, hierin adviseren wij altijd om te kijken naar de kosteneffectiviteit van het product. Verplaats je de toepassing maar één keer per dag of zelfs een paar keer per week? Dan zijn ergonomische wielen waarschijnlijk té goed en zijn traditionele wielen voldoende. Wordt de toepassing vaker verreden en zijn de lasten zwaar dan is het afhankelijk of de ergonomische voordelen opwegen tegen de prijs. Dit kan je zelf altijd het beste afwegen. 

Ergonomische wielen en zwenkwielen van interwiel.nl

Ergonomische wielen zijn een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen die de efficiëntie verhogen en de belasting op hun werknemers verminderen. Met speciale polyurethaan materiaalsamenstellingen, gebolleerde loopvlakken, precisie kogellagers en lichtgewicht aluminium velgen is Interwiel in staat om wielen te leveren die niet alleen gemakkelijk rollen, maar ook bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Door de verminderde rolweerstand en het ergonomische ontwerp worden fysieke klachten verminderd, wat resulteert in minder ziekteverzuim en hogere productiviteit. Overweeg ergonomische wielen en zwenkwielen van Interwiel. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze ergonomische wielen uw werkproces kunnen verbeteren. Ons team van specialisten staat klaar om u te adviseren over de beste oplossing voor uw bedrijf. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]+31 (0)26 383 5988 of de live chat.

Neem contact op
* Verplichte velden Verstuur
Vergelijk producten0