Zwenkwiel 125 mm

(98)

...Lees meer

Filters
98 ProductenPagina 5 van 5
Derby Ruote Rvs zwenkwiel met rem 125 mm Nylon - 700 kg
Rvs zwenkwiel met rem 125 mm Nylon - 700 kg
88,60 107,21Incl. btw
Art: 667.021
TPR rubber zwenkwiel met rem 125 mm - 135 kg
TPR rubber zwenkwiel met rem 125 mm - 135 kg
11,88 14,37Incl. btw
Art: 410.621
Zwenkwiel 125 mm

Zwenkwielen 125 mm bij Interwiel bestellen

Zwenkwielen zijn een belangrijk onderdeel van vele toepassingen en kunnen een groot verschil maken in de mobiliteit en stabiliteit van uw toepassing. Of u nu chalets verplaatst, transportmiddelen gebruikt of industriële machines bouwt, het is belangrijk om de juiste zwenkwielen te kiezen voor uw specifieke toepassing. In ons magazijn van 600m2 zijn wij voorraadhoudend en leveren wij veelal aan de zakelijke markt. Heeft u een vraag of advies nodig? dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via +31 (0)26 383 5988 of [email protected]

Welk wieldiameter heb ik nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt af van uw specifieke toepassing en vereisten. Over het algemeen geldt: hoe groter het wiel, hoe gemakkelijker de toepassing te verplaatsen is, maar hoe hoger ook de totale bouwhoogte. Het is belangrijk om de totale bouwhoogte in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste diameter.

Zwenkwiel of bokwiel kiezen?

Zwenkwielen en bokwielen zijn beide nuttig voor verschillende toepassingen, maar het is belangrijk om het verschil te begrijpen. Zwenkwielen stellen u in staat uw toepassing snel en eenvoudig te verplaatsen, terwijl bokwielen zorgen voor extra stabiliteit en ondersteuning. 4 zwenkwielen creëren een kleinere draaicirkel in vergelijking met 2 zwenkwielen en 2 bokwielen, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is. Over het algemeen wordt er voor 2 zwenkwielen + 2 bokwielen gekozen als de toepassing frequent rechte stukken rijdt. Het is belangrijk om de juiste combinatie van zwenk- en bokwielen te kiezen voor uw specifieke toepassing.

Plaat of boutgat bevestiging?

De bevestigingsmethode voor uw zwenkwielen is afhankelijk van uw voorkeur. Meestal wordt er gekozen voor de meest praktische oplossing voor uw toepassing, dat ligt aan bijvoorbeeld de beschikbare ruimte maar kan ook visueel zijn. Als er behoefte is aan vervanging, wordt het losse wiel vervangen of het gehele zwenkwiel. Bij het vervangen van wielen zijn de volgende punten belangrijk:

- Zwenkwiel met plaat is de boutgatafstand belangrijk
- Zwenkwiel met boutgat is de boutgatdiameter belangrijk
- Losse wielen is het asgatdiameter en naaflengte belangrijk

Welk type lager?

Het type lager dat optimaal is voor u hangt af van de specifieke omstandigheden waarin het wiel gebruikt wordt. Hieronder zijn de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van een type lager:

  1. Glijlager: Glijlagers zijn geschikt voor toepassingen waarbij het wiel onderhevig is aan relatief lage snelheden en lage belastingen. Ze zijn ook geschikt voor toepassingen waarbij het wiel wordt gebruikt in een omgeving met hoge temperaturen of hoge vochtigheid.

  2. Rollager: Rollagers zijn geschikt voor toepassingen waarbij het wiel onderhevig is aan hogere snelheden en belastingen. Deze lagers bieden een lagere rolweerstand dan glijlagers.

  3. Kogellager: Kogellagers zijn geschikt voor toepassingen waarbij het wiel frequent gebruikt wordt. Ze hebben een lagere rolweerstand dan andere type lagers en bieden een stille loop gecombineerd met een onderhoudsvrije levensduur.

Welk draagvermogen voor zwenkwielen 125 mm?

Het draagvermogen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmeting en gaffel. Draagvermogens van een zwenkwiel zijn getest op het dynamisch draagvermogen wat betekent dat het wiel rollend een bepaalde draaglast aan kan. In een niet rollende situatie, ligt het statisch draagvermogen vaak 25% hoger. Als het totale gewicht van uw toepassing ruw geschat niet evenredig is verdeeld. Als voorbeeld: Er wordt 350 kg belast aan de linkerkant en 150 aan de rechterkant, zullen wielen die een draagvermogen van 125 kg hebben het aan de linkerkant niet optimaal volhouden. In dat geval adviseren wij om het totale draagvermogen van uw toepassing te delen door 3 om.